About

Het

kynd mynded

verhaal

Kynd Mynded staat voor iedereen die leeft vanuit de intentie om meer te geven om zichzelf, de natuur en de mensen om zich heen.

Wasbare Bamboe Wattenschijfjes

"Kynd to yourself, kynd to the world"

Ons verhaal

“Tot ik het strand op liep en schrok van wat ik zag… Overal plastic…”

Onze missie is om alle salons en badkamers over te laten stappen op onze bewuste en milieuvriendelijke producten. Alle producten en verpakkingen zijn gemaakt van herbruikbare-, biologisch afbreekbare- of duurzame materialen.

Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige huid. Met de producten van Kynd Mynded is dit verleden tijd. Je verandert jouw standaard huidroutine tot een fijne beleving. Onze producten zijn veel zachter voor je huid dan reguliere producten waardoor je huidirritaties zult vermijden. Wees liever voor je huid en liever voor jezelf.

Daarnaast wordt er van iedere bestelling 5% gedoneerd aan een (door jullie) gekozen goed doel om extra terug te geven. Samen kunnen we de wereld elke dag mooier achterlaten als de dag ervoor.

Hey Sunshine!

Ik ben Melissa

 

10 jaar geleden ben ik begonnen als schoonheidsspecialist. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan. Al snel was ik doorgegroeid tot docent omdat ik het lesgeven van het vak nóg leuker vond.

Zo’n 4 jaar terug vond ik nog een grote passie, reizen. Tijdens een wereldreis heb ik de mooiste landen gezien. Dit was natuurlijk een fantastisch avontuur, alleen was er één ding wat mij maar vies tegenstond: hoe erg onze natuur soms verwaarloosd wordt. Denk aan stranden vol plastic, te veel gekapte palmbomen en het uitsterven van bedreigde diersoorten.

 

Melissa de Greef van Kynd Mynded
Melissa de Greef van Kynd Mynded

Een wereldreis veranderde alles...

In 2019 ben ik samen met mijn vriend Arne, wie ik tijdens mijn soloreis in Vietnam heb ontmoet, gaan brainstormen hoe we een mooi bedrijf konden starten die tegelijk positieve impact maakt op onze natuur. Het idee kwam al vrij snel en we waren vastberaden om Kynd Mynded te starten.

Na vele onderzoeken, voorbereidingen en het ontwikkelen van onze producten konden we in 2021 dan echt online. Arne is product ontwerper en webdesigner; dat maakte de uitdaging een stuk fijner. Het eerste idee was om alleen een consumenten-webshop te starten, maar al snel kwam er veel vraag vanuit verkooppunten. 

Verkooppunten

Het ‘signature product’ van Kynd Mynded is de wasbare wattenschijfjes. Dit is het eerste product wat ik, samen met Arne, ontwikkeld heb. Daardoor leek het mij fantastisch om, dankzij mijn achtergrond in de schoonheidsbranche, te gaan samenwerken met dé grootverbruikers van wattenschijfjes: de schoonheidssalons. Zo maken we de grootste impact en groeien we samen. We liggen inmiddels al in meer dan 150 professionele schoonheidssalons, eco-stores & webshops!

Ondertussen is er binnen Kynd Mynded al veel veranderd in de afgelopen 2 jaar. De passie van het reizen is gebleven en Arne en ik reizen inmiddels als full-time digital nomad over de wereld. Natuurlijk op een rustige manier en komen met zo veel mogelijk oplossingen om te kunnen reizen, en tegelijkertijd zo min mogelijk het milieu te belasten. Dat is waar het bij Kynd Mynded ook om gaat: een balans tussen kynd to yourself & kynd to the world.

Duurzame Schoonheidssalon
4 nieuwe bamboe producten
Duurzame beauty producten

En de pakketjes dan?

De meest gestelde vraag tijdens ons digital nomad leven is: Hoe versturen jullie de pakketjes dan? Gelukkig zijn hier genoeg mogelijkheden voor maar hebben wij wel de allerbeste optie kunnen regelen. Mijn moeder pakt met veel liefde alle pakketjes in, schrijft er een mooie tekst voor jullie bij en verstuurt alles met veel zorg. Beter hadden we niet kunnen wensen! 

Onze productlijn is inmiddels uitgebreid tot 15+ producten waarvan zeker 50% samen met jullie is ontwikkeld. Een onwijs leuk proces! We hebben nog zeker veel nieuwe ideëen in ons koppie en kijken er naar uit wat voor mooie dingen we met Kynd Mynded nog gaan ontwikkelen. We hopen jullie dagelijks te kunnen inspireren om de wereld een stukje mooier te maken; Zowel voor jezelf als de mensen en natuur om je heen. 

Mijn favorieten

My faves

Ik ben iemand die echt intens van de zon kan genieten.

6

zes, zoveel tattoos heb ik als aandenken aan de geweldige plekken over de wereld

Plantjes, mijn huis staat er vol mee. ik kan er geen genoeg van krijgen, al dat groen om mij heen.

Ik ben iemand die echt intens van de zon kan genieten.

6

zes, zoveel tattoos heb ik als aandenken aan de geweldige plekken over de wereld

Plantjes, mijn huis staat er vol mee. ik kan er geen genoeg van krijgen, al dat groen om mij heen.

Gezond eten, wie houdt daar nou niet van? ik ben geen chefkok maar ik heb een paar heerlijke recepten voor jullie!

Gezond eten, wie houdt daar nou niet van? ik ben geen chefkok maar heb een paar heerlijke recepten voor jullie!

self development, dit is een belangrijk aspect in mijn leven. Elke dag groeien is een must voor mij geworden.

bamboe, wij maken hier natuurlijk onze producten van, maar eerlijk, heb jij wel eens een panda- filmpje gezien?!

self development, dit is echt een belangrijk aspect in mijn leven geworden. Elke dag groeien is voor mij een must geworden.

bamboo, natuurlijk maken wij hier onze producten mee, maar eerlijk, heb jij wel eens een pandafilmpje gezien?!

Melissa de Greef in Hangmat Zonsondergang kijken

leer ons echt kennen

'Kynd Mynded Quiz'

1. Ooit wil ik nog eens...

a.  Expeditie robinson avontuur
b.  Salsa dansen
c.   Een boek schrijven
d.  Bungeejumpen

Artboard 14

2. Favoriete quote:

Feel the fear and do it anyway

3. Één gerecht voor de rest van mijn leven:

a.  Boerenkool
b.  Lasagne
c.  Smoothiebowls
d.  Pad Thai

Artboard 15

4. Favoriete spotify playlist:

Fia - Made of Stars

5. mijn belangrijkste waarde?

a. Ultieme vrijheid
b. Leef vanuit liefde
c. Persoonlijke groei
d. Geef terug aan de natuur
e. Anders… 

Artboard 16

Al het bovenstaande

6. Hoe ziet ons droomleven eruit?

Reizen & werken vanuit iedere

plek op de wereld <3

7. mijn favoriete seizoen?

a. Zomer
b. Zomer
c. Zomer
d. Zomer 🙂

Artboard 16

8. meest in gegroeid?

Gedachten onder controle krijgen

9. Mijn grootste kracht?

a. Creatief
b. Gevoelig
c. Enorme drive
d. Mega enthousiast
e. Anders:

Artboard 15

Alles hierboven hihi

10. dit zou iedereen eens moeten doen:

Een solo reis maken!

Katoenen Boodschappentas in winkel
Kynd Mynded Bamboe Wattenschijfjes

duurzame producten

Ik heb de kynd mynded productlijn ontwikkeld om mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Deze duurzame producten vervangen de wegwerpproducten en zorgen zo voor een zero-waste lifestyle. 

Om dit zo succesvol mogelijk te doen, werken we veel samen met de grootverbruikers: de schoonheidssalons. Doordat zij onze bamboe wattenschijfjes gebruiken, zal dit als ‘ripple’ effect werken en kunnen zij dit weer overbrengen naar hun klanten. We kunnen op deze manier zo snel mogelijk, zoveel mogelijk mensen de kracht van onze wasbare bamboe wattenschijfjes en andere eco producten laten zien.

De waardering van www.kyndmynded.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 68 reviews.