Wat is een konjac sponge en hoe gebruik je hem? (7 stuks)

Konjac sponge - Kynd Mynded

Meet the
blogger

Melissa de Greef van Kynd Mynded

Melissa de Greef

Ik ben enorm gepassioneerd met persoonlijke groei, verslaafd aan reizen, verliefd op chai latte’s, gek op planten (zowel in een pot als op m’n bord), een tikkeltje eigenwijs en je zult mij dagelijks zien genieten van zonsondergangen.

"Kynd to yourself, kynd to the world"

Wat is een konjac sponge en hoe gebruik je hem?

De konjac sponge is in Nederland flink in opkomst, maar in de Aziatische landen al jarenlang populair. Sinds mijn eerste gebruik ben ik super enthousiast geraakt en wilde ik dat iedereen hier vanaf zou weten. Het is zo’n fijn en effectief product dat ik deze wel aan het Kynd Mynded assortiment moest toevoegen. Mijn huid heeft sinds het gebruik van de konjac sponge een grote sprong gemaakt. Mijn huid is veel rustiger en zachter geworden, alleen door het gebruik van deze simpele beauty tool. Lees hieronder verder over de voordelen en hoe jij hem ook kan toevoegen aan jouw beauty routine.

Wat is een konjac sponge?

Konjac sponges zijn zachte, sponsachtige reinigingssponges gemaakt van de konjac plant. Deze plant zorgt voor een natuurlijke exfoliatie van je huid. Dit gebeurt op zo’n milde manier dat hij wel onzuiverheden en dode huidcellen verwijdert, maar je hem wel dagelijks kunt gebruiken. 

Om de konjac sponge te gebruiken, maak je hem even nat onder lauwwarm water totdat hij volledig zacht is. Nu masseer je hem zachtjes over je gezicht met of zonder reinigingsproduct. Spoel daarna je gezicht af met water.

Waarom is de konjac plant zo fijn?

De konjac plant zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Door al deze toevoegingen werkt hij ook fantastisch voor droge plekken, onzuiverheden en eczeem. Hij wordt ook wel wonder-plant genoemd omdat hij zulke voordelen voor de huid heeft. 

Is een konjac sponge milieuvriendelijk?

De konjac sponge is van 100% natuurlijk materiaal gemaakt, namelijk de konjac plant. Dit maakt dat de sponge ook bio-degradable is. Na gebruik kun je hem dus ook makkelijk in de groene bak doen. Hij is dan ook volledig veganistisch en milieuvriendelijk.

Is hij ook voor de gevoelige huid?

Konjac sponges zijn geschikt voor ieder huidtype, ook de gevoelige huid. Ze zijn zacht, natuurlijk en reinigend. Ze zijn geweldig voor het verwijderen van vuil en onzuiverheden zonder je huid te irriteren. Plus, ze komen in verschillende kleuren en elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Kies dus welk effect jij wilt bereiken voor je huid.

Bijvoorbeeld, de witte sponges zijn reinigend, de zwarte sponges zijn zuiverend, de paarse sponges zijn kalmerend, de roze sponges zijn verzachtend, de gele sponges geven je huid een glow en de groene sponges zijn detoxing. Er is zelfs een XL gele sponge speciaal voor het lichaam, met ook een glowing effect.

Hoe lang gaat de konjac sponge mee?

Het wordt aanbevolen om je konjac sponge elke 2-3 maanden te vervangen, afhankelijk van hoe goed je hem verzorgd. Ik vergelijk hem graag met een kamerplant. Wanneer de sponge nooit water krijgt (wanneer hij nooit gebruikt wordt), droogt hij uit. Wanneer hij te veel water krijgt (wanneer je hem te lang in een bakje water laat liggen of in een vochtige ruimte bewaard), verzuipt hij. In beide gevallen zal de sponge minder lang mee gaan. Het is immers een 100% natuurlijk product.

Zorg er dus voor dat je hem goed verzorgd. Gebruik hem dagelijks en laat hem aan een haakje goed drogen aan de lucht. Je kunt hem wekelijks in een bakje heet water leggen (niet kokend) om eventuele bacteriën te verwijderen. Als de sponge begint af te brokkelen of er vies uitziet, is het tijd om hem te vervangen voor een nieuwe sponge.

Hoe gebruik je een konjac sponge?

Stap 1 – Haal de konjac sponge uit de verpakking. Je ziet dat deze nog hard is. Leg hem in een bakje lauwwarm water totdat hij wat groter en volledig zacht geworden is. De eerste keer zal dit ongeveer 3-5 minuten duren. 

Stap 2 – Knijp hem zachtjes uit tussen je handpalmen (nooit wringen!) en masseer hem met cirkels over je gezicht heen. Dit kan zowel met een reinigingsproduct als alleen met water. Masseer over je gezicht voor ongeveer 1-2 minuten. 

Stap 3 – Was hem uit onder lauwwarm water en druk het overtollige water uit tussen je handpalmen. Hang hem op aan het touwtje en laat hem drogen. Indien je hem in de badkamer ophangt, zorg dan ook dat de badkamer goed lucht. 

Stap 4 – Na 2-3 maanden is het tijd om je konjac sponge te vervangen voor een nieuwe. Ook wanneer hij afbrokkelt of vies is moet je hem vervangen. Wanneer dit is ligt aan de verzorging van de sponge. 

Extra – Indien je hem extra uit wilt reinigen kun je hem in een bakje met heet (niet kokend) water leggen. Zorg dat je hem het liefst dagelijks gebruikt zodat hij niet uitdroogt.

Vragen of advies?

Ik ben benieuwd wat jij van de konjac sponge vindt en hoe veel jouw huid er van verbeterd. Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of graag wat extra advies wilt voor de beste sponge voor jouw huid. Je kunt ons altijd een e-mail sturen of een DM via Instagram. Samen zorgen we voor een mooiere huid en een mooiere wereld. 

Liefs Melissa

p.s. Heb jij een winkel, webshop of schoonheidssalon en lijkt het je leuk om de konjac sponge te verkopen? Stuur ons een e-mail en vraag de zakelijke informatie aan. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Deze moet je lezen!

De 3 meest gelezen post

De waardering van www.kyndmynded.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 66 reviews.