5 redenen waarom jij bamboe wattenschijfjes wilt hebben

Waarom jij bamboe wattenschijfjes wilt

Meet the
blogger

Melissa de Greef van Kynd Mynded

Melissa de Greef

Ik ben enorm gepassioneerd met persoonlijke groei, verslaafd aan reizen, verliefd op chai latte’s, gek op planten (zowel in een pot als op m’n bord), een tikkeltje eigenwijs en je zult mij dagelijks zien genieten van zonsondergangen.

"Kynd to yourself, kynd to the world"

Bamboe wattenschijfjes zijn onmisbaar in je badkamer tegenwoordig. Er zitten namelijk vele voordelen aan, zowel voor jou zelf als voor de wereld. De kwaliteit is inmiddels zo goed dat het ook gemakkelijk is om over te stappen. Twijfel jij nog? Lees dan verder om de 5 grote voordelen van bamboe wattenschijfjes te lezen.​

1. Je bespaart plastic & afval

Hou je vast, per jaar gebruiken we gemiddeld 1500(!) wattenschijfjes per persoon. Naast alle losse schijfjes die apart in de prullenbak worden gegooid, komt hier ook elke keer de plastic verpakking bij. Als ik moet gokken, dan heb je geen aparte plastic-bak in je badkamer staan. Al met al vindt het milieu dit dus niet zo fijn.

Laat hier nou een perfecte oplossing voor zijn, de kynd mynded bamboe schijfjes. Deze kun je hergebruiken door ze te wassen met liefde. Ja, je wasmachine geeft ook liefde. Je hoeft ze niet altijd met de hand te wassen hoor, doe ik ook niet haha. De schijfjes zitten ook nog eens in een 100% biologisch afbreekbare verpakking gemaakt van gerecycled karton. Wat wil je nog meer? Het milieu is blij met jou!

2. Je bespaart kosten

We zijn tenslotte wel Nederlanders… Ik betrap mezelf ook nog regelmatig op het helemaal omlopen om ergens iets voor een euro goedkoper te kunnen halen. Nu zijn de kynd mynded schijfjes niet de goedkoopste die je gaat vinden, maar dat is ook niet mogelijk met de combinatie tussen deze kwaliteit, materialen en een eerlijke fabriek. Onze waarden zijn het belangrijkste geweest tijdens de ontwikkeling van de schijfjes en dit heeft gezorgd voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Bij normaal gebruik gaan ze ook nog eens jaren mee. Nu hoor ik je denken; “Wat is normaal gebruik?” Lees hiervoor even de gebruiksaanwijzing 🙂 Daarnaast hoef je niet elke maand (of week als je veel make-up gebruikt) een nieuw pakje te kopen. Dat scheelt uiteindelijk flink in je portemonnee. Ik zie alleen maar voordelen.

3. Gemakkelijk in gebruik

Waar houden we meer van dan gebruiksgemak? Al die moeite, daar heb je toch helemaal geen zin in. Met deze gedachte in ons achterhoofd hebben we gekeken hoe we de schijfjes ‘zo makkelijk mogelijk’ konden maken. Daarnaast moesten ze van de hoogste kwaliteit zijn omdat ze professioneel worden gebruikt in al onze mooie kynd mynded schoonheidssalons. Kijk even mee in ons creatieve brein:

  • Ze zijn groter (8cm) dan reguliere schijfjes waardoor ze makkelijker vast te houden zijn. Je verbruikt er daardoor minder en je bent sneller klaar.
  • Door de 3 lagen hoge kwaliteit bamboe, prik je nooit meer door het watje heen met je vinger. (Geen geld terug als je dit wel voor elkaar krijgt, dan ben je gewoon heel bijzonder)
  • Het ‘X’ patroon zorgt ervoor dat de lagen niet over elkaar heen wrijven.
  • Door de inkeping voor je vingers is het nu nog makkelijker om ze te gebruiken.
  • Het zonnige label zorgt voor een vrolijke morgen, doei ochtendhumeur! Ook de mensen om je heen zijn ons dankbaar.
  • Ze zijn groter (8cm) dan reguliere schijfjes waardoor ze makkelijker vast te houden zijn. Je verbruikt er daardoor minder en je bent sneller klaar.
  • Door de 3 lagen hoge kwaliteit bamboe, prik je nooit meer met je vinger door het watje heen. 
  • De nieuwe, stevige stof zorgt ervoor dat de lagen niet over elkaar heen wrijven.
  • Door de inkeping voor je vingers is het nu nog makkelijker om de schijfjes te gebruiken.
  • Het zonnige label zorgt voor een vrolijke morgen, doei ochtendhumeur! Ook de mensen om je heen zijn ons dankbaar.

4. Bamboe is de meest duurzame keuze

Het is niet voor niets dat bamboe materiaal tegenwoordig zo populair is geworden. Het wordt ook wel het “meest duurzame product” van de toekomst genoemd. Bamboe groeit namelijk enorm snel en hierdoor kan er snel en veelvuldig geoogst worden op een kleine oppervlakte. Het groeit (bij juiste kapping) ook nog eens binnen een jaar weer volledig aan. Daarnaast neemt bamboe meer CO₂ op dan andere planten en kan het grote voorraden aan water opslaan. Hierdoor heeft het weinig water nodig om te groeien en is dit ook beter voor de kwaliteit van de bodem. Win-win!

5. Luxe, trendy en duurzaam tegelijk

De kynd mynded bamboe schijfjes hebben een zwarte kleur voor de luxe uitstraling en zodat ze lang mooi blijven. Je ziet deze zwarte kleur ook steeds vaker als details in badkamers en het interieur. Samen met de bamboe houder zijn de wattenschijfjes een echte eye-catcher!

Als ik je nu nog niet overtuigd heb, dan weet ik het ook niet meer haha. Ik weet dat we veranderingen niet altijd fijn vinden, en de reguliere schijfjes prima werken… Toch hoop ik je hiermee te hebben laten zien dat op de lange termijn, deze bamboe schijfjes beter zijn voor jezelf en voor de natuur. Ik moest in het begin ook wennen, maar geloof me, het went heel snel en uiteindelijk wil je niet anders meer! Zelfs de professionele schoonheidssalons willen niet meer zonder. Mocht je toch nog een vraag hebben over het gebruik, of iets anders, dan hoor ik het graag. Ik denk graag met je mee.

Nu wil je ze natuurlijk morgen al in huis hebben. Heb jij even geluk, je kunt ze hier bestellen!

Veel liefs,

Melissa <3
Bamboe Schijfjes en Houder

Deze moet je lezen!

De 3 meest gelezen post

De waardering van www.kyndmynded.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 68 reviews.