5 tips voor duurzame kerstcadeaus

Duurzame-kerstcadeaus

Meet the
blogger

Melissa de Greef van Kynd Mynded

Melissa de Greef

Ik ben enorm gepassioneerd met persoonlijke groei, verslaafd aan reizen, verliefd op chai latte’s, gek op planten (zowel in een pot als op m’n bord), een tikkeltje eigenwijs en je zult mij dagelijks zien genieten van zonsondergangen.

"Kynd to yourself, kynd to the world"

Duurzame kersttip: geen cadeaus meer geven. Gaat dat niet te ver!? Ik zie het veel voorbij komen bij m’n mede “duurzaamheids-strijders” (oke, laten we dat woord nooit meer gebruiken alsjeblieft haha) en het is misschien wel de meest duurzame tip die je kunt geven. Maar gaan we dan niet een stapje te ver met z’n allen!? Je kunt ook op andere manieren duurzame kerstcadeaus geven.

Ik vind duurzaamheid erg belangrijk, maar lief zijn naar elkaar vind ik nóg belangrijker. Hou je alsjeblieft niet in om mooie cadeaus te geven. Het gevoel wat ik krijg wanneer ik een mooi cadeau van iemand krijg is fantastisch. Dit zou ik nooit willen verminderen bij anderen. Daarom staat “kynd to yourself” (& geliefden) ook voorop in onze slogan 🙂

Kerstmis is het perfecte moment om te laten zien hoeveel we om onze dierbaren geven en om ons te concentreren op dingen die echt belangrijk zijn. Nu kun je er natuurlijk wel voor zorgen dat je duurzame kerstcadeaus geeft, terwijl je toch iets geeft wat je geliefden zullen waarderen en gebruiken? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Kynd Kerst Geschenksets
  1. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit. In plaats van veel kleine cadeautjes te geven, kies je beter voor één of twee cadeaus die van hoge kwaliteit zijn en die langer meegaan. Zo verminder je afval en help je om te gaan met overconsumptie.

  2. Kies voor duurzame materialen. Kies cadeaus die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals hout, glas, bio-katoen of bamboe. Zo verminder je de impact op het milieu en steun je duurzame bedrijven.

  3. Geef ervaringen in plaats van spullen. In plaats van materiële cadeaus te geven, kun je ook overwegen om ervaringen te geven, zoals een dagje uit, een workshop of een avondje theater. Dit kan een uniek en onvergetelijk cadeau zijn dat geen afval achterlaat.

  4. Kies voor lokale cadeaus. Als je cadeaus koopt van lokale ondernemingen, steun je de lokale economie en verminder je de CO2-uitstoot van transport. Bovendien zijn lokale cadeaus vaak uniek en speciaal, wat ze extra bijzonder maakt.

  5. Kies voor duurzaam verpakkingsmateriaal. Als je cadeaus geeft, let er dan op dat het verpakkingsmateriaal duurzaam is. Kies bijvoorbeeld voor biologisch afbreekbaar of herbruikbaar verpakkingsmateriaal, zoals papier of jutezakken, in plaats van plastic of kartonnen doosjes.

 

Natuurlijk zijn al onze Kynd Mynded producten “duurzame kerstcadeaus-proof” en kun je ze met een gerust hart cadeau geven. Aan alles is gedacht; van materiaal tot verpakking. Plus dat alle producten heel fijn en zacht zijn voor je huid.

Met bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je kerstcadeaus duurzaam zijn zonder te minderen op kwaliteit of originaliteit. Zo kun je laten zien hoeveel je om je dierbaren geeft én een positieve impact hebben op het milieu. Welke tip pas jij toe dit jaar? 

Liefs Melissa

Duurzame-Kerstcadeaus-Merry-Christmas

Deze moet je lezen!

De 3 meest gelezen post

De waardering van www.kyndmynded.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 63 reviews.